Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης

Το επάγγελμα του Aρτοποιού- Ζαχαροπλάστη ως δραστηριότητα αφορά στην παραγωγή προϊόντων αρτοποιίας κάθε είδους. Ο Aρτοποιός: παράγει προϊόντα αρτοποιίας κάθε είδους, επεξεργάζεται τις βασικές πρώτες ύλες και τα απαραίτητα συστατικά (αλεύρι, βούτυρα, ζάχαρη, ζύμη, νερό, κτλ.), παράγει διάφορες ζύμες και μίγματα ανάλογα με τα προϊόντα που προετοιμάζονται, πλάθει τη ζύμη και ψήνει τα προϊόντα, όπως και τα φαγητά. γλυκά, των οποίων το ψήσιμο αναλαμβάνει το αρτοποιείο, παράγει ψωμί κανονικής ζύμης και άλλων προϊόντων αρτοποιίας, ασχολείται με τη διακόσμηση των σκευασμάτων και την παραγωγή της γαρνιτούρας τους, είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και απλή επισκευή των μηχανημάτων και του εξοπλισμού ψησίματος, είναι αρμόδιος για την αποθήκευση και συντήρηση των πρώτων υλών, καθώς και για την αποθήκευση και πώληση των προϊόντων.

Κωδικός αντιστοίχισης του προγράμματος σπουδών σύμφωνα με την κωδικοποίηση επαγγελμάτων ISCO-08[1]:7620

Πιστοποίηση

1. Πιστοποίηση Pastry Chef (ΕΣΥΔ Εθνικό σύστημα διαπίστευσης)

2. Πιστοποίηση Pastry Chef NOCN / Gatehouse(Αναγνωρισμένος Βρετανικός Οργανισμός)

3. Πιστοποίηση WACS(μετά από σπουδές 2 ετών)

Παγκόσμια Αναγνώριση Σπουδών Μαγειρικής από τον Διεθνή Οργανισμό WACS (World Accociation of Chefs Societies). H μοναδική Σχολή στην Ελλάδα με αυτή την Πιστοποίηση. DATA , WACS APPROVED SCHOOL, CHIOS, GREECE.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Γενικές γνώσεις αγγλικών , Αρχές επιχειρηματικότητας ,Παρασκευές Αρτοσκευασμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας ,Παρασκευές ειδών Ζαχαροπλαστείου κάθε μορφής και ποικιλίας , Προδιαγραφές εγκαταστάσεων και εξοπλισμού των εργαστηρίων Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής , Βασικές Αρχές Μηχανολογίας , Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας , Διακόσμηση παρασκευασμάτων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής , Βασικές Αρχές Χημείας τροφίμων , Πρώτες ύλες Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και Τεχνολογία Τροφίμων Βασικές γνώσεις για βιολογικά προϊόντα , Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας - Ποιοτικός Έλεγχος , Στοιχεία Μικροβιολογίας (στη χρήση αρτοσκευασμάτων και ζαχαροπλαστικής) , Διατροφή - Διαιτολογία , Τιμολόγηση Παρασκευασμάτων.


Δυνατότητες απασχόλησης

Βιομηχανίες τροφίμων

Αρτοποιεία - Φούρνοι

Ζαχαροπλαστεία

Ξενοδοχεία

Νοσοκομεία

Παιδικοί σταθμοί, Σχολεία

Catering

Kαφέ

Ιδρύματα